Reinigen zonnepanelen

Verschillende studies hebben aangetoond dat vervuiling van uw zonnepanelen een duidelijk effect kan hebben op het rendement ervan. Uit een onderzoek van TNO in Nederland blijkt dat door deze vervuiling opgebouwde energie van de zonnepanelen na één jaar tijd al daalt met 4,4% tot 7,7%. Vervuiling is van vele factoren afhankelijk. Denk aan trekvogels, industrieterreinen, snelwegen. Vanaf de eerste dag na de plaatsing vormt zich op de panelen een laag stof, die na een aantal maanden het rendement doet zakken.

Hotspots
Een mogelijk probleem door vervuiling zijn zogenaamde "hotspots". Deze worden veroorzaakt door een plaatselijke verhitting in het paneel. Als de plaatjes geen stroom opwekken (door scherpe schaduwen, bladeren of vogeluitwerpselen) gaan deze zich gedragen als een weerstand, en door de stroom die erdoor wordt gestuurd (afkomstig van de plaatjes die wel werken) gaan deze oververhitten. Dit kan blijvende schade veroorzaken aan de panelen.

Zelfreinigend?
Vaak wordt beweerd dat zonnepanelen volledig gereinigd worden door de regen. Niets is echter minder waar. Het grootste vuil kan bij een schuine opstelling worden mee gespoeld, maar vogeluitwerpselen, stof en andere verontreinigingen blijven op de panelen achter. Daarom is het aangeraden de panelen op regelmatige tijdstippen grondig te reinigen. Dit levert u rendement op dat kan oplopen tot 25%.
  • Wat zijn de voordelen van ons systeem ten opzichte van bestaande schoonmaakmethodes?
  • Uw panelen presteren optimaal door een goede reiniging (meer rendement).
  • Er wordt gereinigd zonder chemicaliĆ«n, alleen met osmose water en een speciale extra zachte zonnepanelen borstel.
  • Door het osmosewater vermijden we detergenten, en wordt uw regenwater niet vervuild.
  • Geen beschadiging aan uw panelen.
  • ARBO verantwoordt bezig.
  • Dankzij het osmosesysteem werken wij 2 tot 3 keer zo snel.
  • De kosten voor het reinigen van de zonnepanelen bedraagt €1,50 per m2 (Incl. 21% BTW). Het inplannen van de werkzaamheden wordt door ons verricht.
Voorbeeldberekening:
Bij een nieuw systeem van 2000 kWh (12 m2) heeft u een gem. besparing van €400,- op uw energienota per jaar. Door regelmatige reiniging van uw panelen brengt u de rendabiliteit omhoog met
20 tot 25% oftewel met €80 tot €100 per jaar.

Het reinigen van deze panelen kost u €18,- per keer. Uw winst bedraagt minimaal €62,- per jaar!!

Meer informatie

Heeft u een vraag over een van onze diensten neem dan gerust contact met ons op.

Contact